Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی صدا وسیما معتقد است که به هر یک از مشکلات موجود در کشور متمرکز شوید می‌بینید قوانینی وجود دارد که سال‌هاست اجرا نشده، قوه عاقله به اسناد قانونی رسیده است اما رسانه انحصاری که باید اینها را به گفتمان غالب کشور تبدیل می‌کرده غفلت کرده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست صمیمانه معاون سیاسی صداوسیما با دانشجویان و استادان دانشگاه صداوسیما در تالار ابومهدی مهندس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست با حضور علیرضا خدابخشی معاون سیاسی سازمان، شهاب اسفندیاری رییس دانشگاه صدا و سیما، زابلی زاده، صلواتیان، فردوسی زاده، طهماسبی و دیگر استادان دانشگاه همراه بود.

ابراهیم فتحی رییس دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما در ابتدای جلسه گزارشی درباره دانشجویان ارائه کرد که به صورت آماری به خروجی دانشجویان این دانشگاه، پایان نامه ها و آثارشان می‌پرداخت. بخشی از این جلسه نیز به ارتباط مجازی با خبرنگاران صداوسیما پرداخت که دانشجویان دانشگاه صداوسیما و فارغ التحصیلی این دانشگاه بودند.

حاجی‌زاده، نریمانی، صادقی و قربانی فارغ‌التحصیلان دانشگاه صداوسیما که به خبرنگاری در نقاط مختلف کشور مشغول‌اند در این گفت‌وگو حضور داشتند و به مشکلات و معضلاتی مرتبط با حوزه کاری خود اشاره کردند.

در ادامه موسوی سرحدی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه صداوسیما در سخنانی بیان کرد: شما اولین انتصاب آقای جبلی بودید و اکنون حدود هشت ماه از این انتصاب می‌گذرد. تغییرات خبری چه برای ما چه مخاطب خبر خیلی مشهود نیست چقدر باید بگذرد تا مخاطب این تحول را حس کند؟ مسأله دیگر اینکه آقای جبلی گفتند ما روابط عمومی نیستیم و تغییراتی در بحث سوخت کاملاً دیده شد صداوسیما و معاونت خبر خیلی خوب عمل کرد اما بعد از آن در موضوعات متروپل و یارانه‌ها این اتفاق ادامه پیدا نکرد.

وی اضافه کرد: گفته شده شما نگاه به جذب از بیرون سازمان دارید در حالی که دانشگاه صداوسیما وظیفه‌اش این است که برای سازمان نیرو تربیت کند. نظر شما نسبت به دانشگاه به عنوان تأمین‌کننده نیروی سازمان چیست؟

فراشی نماینده جامعه رسانه اسلامی در سؤال خود مطرح کرد: در کشور مجموعه اتفاقاتی رخ داده است که تا حدّی باعث شد مرجعیت رسانه ملی دچار خدشه شود شما در دوره تحول منصوب شدید. تحول باید نشانه‌هایی از خود به جا بگذارد یعنی خروجی آن مشخص شود. خبر پیشانی سازمان است و مثل سیما نیست که به طور مثال چند سال برای یک سریال طول بکشد. در این مدت تغییرات ساختاری هم انجام شد اما می‌خواهیم خروجی آن را بدانیم. ما می‌خواهیم از شما بشنویم که با عدد و رقم و آماری‌تر بگویید چه اتفاقی در این مدت رخ داده است.

وی ادامه داد: تا مسأله‌ای در کشور بحران نشود صداوسیما به مطالبه نمی‌پردازد ما متروپل‌ها را در کشور داریم که با کار تحقیقی‌ای می‌توان آنها را مشخص و پیش از فاجعه به آنها بپردازیم.

این نماینده جامعه رسانه اسلامی، افزود: شما در قبال دانشگاه مسئولیت دارید و انتظار است که فرایندی را تعریف کنید تا دانشجویان دائماً با سازمان در ارتباط و در رفت و آمد برای کارآموزی و کسب تجربه باشند.

سپس نوبت به خدابخشی معاون سیاسی سازمان صداوسیما رسید و او در جایگاه قرار گرفت تا به پرسش‌ها پاسخ دهد؛ معاون سیاسی صداوسیما در ابتدا با اشاره به عزای عمومی به خاطر حادثه آبادان تسلیت گفت و در ادامه بیان کرد: ارتباط دانشجویان با معاونت سیاسی و حضور آنها برای کارآموزی کاری ساده و سهل‌الوصول است و من هم موافقم و حتماً با یک هماهنگی اداری انجام خواهد شد. اینکه گفته شد نگاه معاونت سیاسی به جذب از بیرون است نه از دانشگاه درست نیست. نگاه ما براساس جذب براساس نیازها و جذب براساس شایسته‌گزینی و بهترین‌هاست. این بهترین‌ها امکان دارد در داخل دانشگاه باشند یا خارج از دانشگاه، اما اولویت با دانشگاه است. طبیعی است که شما با فرم‌ها و قالب‌های معاونت بیش از رقبای خود در خارج از دانشگاه آشنا هستید و در اولویتید.

وی اضافه کرد: درباره تحول در معاونت سیاسی باید گفت همیشه معیار و مزایایی برای رسانه ملی وجود دارد و آن قدرت تأثیرگذاری آن در توسعه کشور بوده است. اینکه رسانه ما با وجود اینکه انحصاری بوده چقدر توانسته در توسعه تأثیرگذار باشد محل بحث است.

نگاهی تحلیلی ما را به این نتیجه می‌رساند که پس از جنگ که هم کشور توسعه پیدا کرده و هم رسانه گسترش پیدا کرده، در بسیاری موارد رسانه نقش جدّی نداشته و انبوهی از آمال و آرزوها در کشور انباشته شده و محقق نشده است با وجودی که اسناد بالادستی و کار کارشناسی زیادی برای آنجا انجام شده است.

خدابخشی تصریح کرد: آنچه که درباره انتقادها به تحول بیان شد باید گفت ما باید ابتدا به تعریف واحد از تحول برسیم. ممکن است تعریف ما با شما از تحول متفاوت باشد. من از حدود 10 تا 12 سال پیش طرحی با نام مدیریت سندمحور رسانه داشتم. زمانی به عنوان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) و کارمند رسانه ملی این نکته را در جلسه‌ای به آقای ضرغامی مطرح کردم که گفتمان رایج بر صداوسیما گفتمان حاکم بر اسناد بالادستی کشور و گفتمان مطالبات مورد نظر رهبری نیست.

وی خاطرنشان کرد: ما انبوهی از اسناد بالادستی را داریم که مراحل کارشناسی و تصویب را گذرانده اما سال‌هاست روی زمین مانده و اجرا نشده است. مثلاً درباره بیمه همگانی یا حذف کنکور یا درگاه واحد کسب و کارها یا نسخه الکترونیکی و ... هیچ یک از اینها انجام نشده بود. ما در حوزه های مختلف اسنادی داریم که قوه عاقله جمهوری اسلامی اینها را به عنوان اسناد بالادستی تنظیم کرده اما در مرحله اجرا دچار غفلت شده است. به هر یک از مشکلات موجود در کشور متمرکز شوید می‌بینید قوانینی وجود دارد که سال‌هاست اجرا نشده است. قوه عاقله به اسناد قانونی رسیده است اما رسانه انحصاری که باید اینها را به گفتمان غالب کشور تبدیل می‌کرده غفلت کرده است.

معاون سیاسی صداوسیما با اشاره به ارکانِ تحول در این معاونت رسانه ملّی، توضیح داد: رکن اول در تحول در معاونت سیاسی سندمحوری است یعنی سلیقه کارشناس و خبرنگار مبنای تعیین سوژه‌های معاونت نیست بلکه مبنا اسناد بالادستی است. رکن دوم مسأله «پیگیری» است. ما با پدیده‌ای در معاونت سیاسی مواجه بودیم که نامش را شهوت سوژه می‌گذارم. خبرنگاران سوژه‌ای را دنبال می‌کنند و بعد کنار می‌گذارند و به سراغ سوژه بعدی می‌روند. آیا سوژه‌ای که زخمی کردند و به عنوان اولویت رسانه مطرح کردند پیگیری شد یا به وضعیت مطلوب رسید؟ حدود 70 درصد موضوعاتی که در خبر به آنها پرداخته می‌شود سوژه‌های غیر رویدادی است.

وی ادامه داد: رکن سوم بحث تخصص‌گرایی است. تا قبل از شروع تحول حدود 50 تحریریه خبری داشتیم که هر یک حدود 10 نیروی محتوایی داشتند و کارشان تنظیم خبر بود و همه موازی‌کاری می‌کردند.  چیزی به نام تحریریه تخصصی نداشتیم و صرفاً در خبرگزاری پنج گروه بزرگ کلی مانند اجتماعی، ورزشی و «علمی، پزشکی، فرهنگی» داشتیم. اتفاقی که در این مدت رخ داد این بود که حدود 35 گروه تخصصی تشکیل دادیم. در اثر همین رکن تخصص‌گرایی بود که عملیات‌های بزرگ در راستای اسناد بالادستی طراحی و اجرا شد. موازی‌کاری‌ها در معاونت سیاسی از بین رفته و اکنون گروه‌های تخصصی تولید محتوا می‌کنند. به طور مثال تحقق نسخه الکترونیک سلامت نتیجه کار معاونت سیاسی بود. افزایش ظرفیت پزشکی پس از سالها، اجرای درگاه واحد مجوزها که آرزوی فعالان کسب و کار بود از دیگر نتایج پیگیری‌های گروه‌های تخصصی ما بود.

خدابخشی تأکید کرد: شاید اصل ایده حذف ارز ترجیحی را نپسندید اما اگر اصل آن را بپذیرید این طرح به دلیل حمایت رسانه ملی موفق اجرا شده است. طرحی که معضل روز جامعه است از آرزوهای دیرینه کشور بوده و فقر و گرسنگی را برطرف می‌کند. حداقل‌اش این است که اجرای آن مثل قبل 200 کشته روی دست کشور نگذاشته است. کشور تاکنون دو زمستان داغ داشته است. از نظر شما ممکن است این اصلاحات قیمتی و طرح آمال و آرزو نباشد اما از نظر ما اجرای اسناد بالادستی است. این‌ها آسان نیست کار شبانه روزی می‌خواهد.

وی ادامه داد: شغل ما به هر حال در حوزه سیاسی است و باید سیاسی باشید تا اقتضائات را درک کنید. من دارم کار جمعی می‌کنم و سر هر اختلاف نظر نمی‌شود بگویم اگر نشود من می‌روم. شاید با شما هم در جایی موافق باشم اما کار جمعی است. بنابراین نکات دوستان باید متوجه جایگاه سازمان و فشارهای روی سازمان باشد. اگر ما بر مبنای اسناد بالا دستی روند تحول را ادامه دهیم آینده کشور بسیار درخشان است.

خدابخشی افزود: همزمان با کار محتوایی بحث های جدی ادغام‌های اداری و ساختاری را هم داشتیم که فقط هم کسی می‌تواند درک کند که در سازمان کار اجرایی کرده است و تبعات هر اتفاق را می داند. ما سر جابه‌جایی‌ها کار مهمی انجام دادیم که طی آن حتی تعداد زیادی از مدیران‌مان بی‌اتاق شدند و همه‌اش جزو الزامات کار بوده است. طی این اتفاقات همه دیوارها و حایل ها در معاونت سیاسی از بین رفته است و یک تحریریه بزرگ بوجود آمده که همه دور یک میز تصمیم می‌گیریم.

توضیحات تکمیلی رئیس صداوسیما درباره عملکرد 20:30، نظارت بر نمایش خانگی و پوشش حادثه متروپلجبلی در "دانشگاه شریف": طهماسب و عطاران خط‌خورده نیستند، 20:30 باید تغییر کند!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی رسانه ملی دانشگاه صداوسیما معاونت سیاسی اسناد بالادستی معاون سیاسی رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۴۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور داریم/ فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود

 ابوالفضل نصیری، مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی، اظهار کرد: این نوع شرکت‌ها با هدف واقعی تولید و اشتغال تأسیس نمی‌شوند بلکه برای فروش یا دریافت یک مزیت تأسیس می‌شوند و در اصطلاح به این شرکت‌ها غیرفعال گفته می‌شود و مظنون به صوری بودن هستند، اما به طور کلی پیش‌بینی این است که بالغ بر نیمی از این تعداد (۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال) حتماً صوری است.

وی افزود: اکنون پیش‌نویسی مشتمل بر ۱۵ ماده با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و برخی وزارتخانه‌های مرتبط تهیه شده است که بر اساس آن، از فعالیت شرکت‌های صوری جلوگیری خواهد شد.

مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اضافه کرد: اکنون نیز از ادامه فعالیت شرکت‌هایی که بدهی‌های مالیاتی دارند، جلوگیری می‌شود. همچنین اگر شرکت یا مؤسسه غیرتجاری به مدت ۵ سال هیچ‌گونه فعالیتی نداشته باشد، به ظن کاغذی و صوری بودن با اطلاعات اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری توسط سازمان امور مالیاتی کشور غیرفعال می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۵۴ قانون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عنوان کرد: اکنون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان انحلال شرکت‌های صوری را دارد و اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز از این رویه استقبال می‌کند.

مطابق ماده ۵۴ قانون بخش تعاونی اقتصاد، شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی در موارد زیر منحل می‌شوند:

۱ - تصمیم مجمع عمومی فوق العاده.

۲ - کاهش تعداد اعضا از حد نصاب مقرر در صورتی که حداکثر ظرف مدت ۳ ماه تعداد اعضا به نصاب مقرر نرسیده باشد.

۳ - انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه مربوط در صورتی که در اساسنامه مدت تعیین شده باشد و مجمع عمومی مدت را تمدید نکرده باشد.

۴ - توقف فعالیت بیش از یک سال بدون عذر موجه

۵ - عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط پس از ۳ بار اخطار کتبی در سال به وسیله وزارت تعاون بر طبق آئین نامه مربوط

۶ - ورشکستگی طبق قوانین مربوط. تبصره ۱ - پس از اعلام انحلال و ثبت بلافاصله آن در اداره ثبت محل. تصفیه طبق قانون تجارت صورت می‌گیرد. تبصره ۲ - در بند‌های دوم و چهارم و پنجم وزارت تعاون بلافاصله طبق آئین نامه مربوط انحلال تعاونی را به اداره ثبت محل اعلام می‌کند. تبصره ۳ - اعلام نظر وزارت تعاون در مورد بند‌های ۴ و ۵ در دادگاه صالح قابل شکایت و رسیدگی می‌باشد. تبصره ۴ - کلیه امتیازات و اموالی که از منابع عمومی دولتی و بانک‌ها در اختیار تعاونی قرار گرفته با انحلال آن باید مسترد شود. مسئولیت اعضا هر تعاونی در این مورد تضامنی است.

نصیری ابراز امیدواری کرد با تصویب قانون، اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری امکان انحلال شرکت‌های صوری را داشته باشد.

دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره ثبت شرکت‌ها می‌شوند

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره فعالیت مؤسسات ثبتی در این حوزه گفت: سال‌هاست که این مؤسسات ثبتی از مردم هزینه‌های گزاف دریافت می‌کنند و البته مطابق قانون امکان برخورد با این نوع مؤسسات فراهم نیست، اما مطابق با تفاهم‌نامه‌ای که با کانون سردفتران و دفتریاران منعقد شده است، از مرداد یا شهریور سال جاری دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری خواهند شد.

نصیری اضافه کرد: این اقدام با نظارت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کانون سردفتران و دفتریاران انجام می‌شود و در صورتی که دفترخانه‌ای مرتکب اشتباه شود قابل پیگیری است، اما اکنون مؤسسات ثبتی که برای مردم مشکلاتی ایجاد می‌کنند، قابل پیگرد نیستند.

وی با بیان اینکه تبلیغات شرکت‌های ثبتی آثار سو در پی دارد، تصریح کرد: اکنون طبق فرایند‌های جدید ثبت یک شرکت کمتر از دو روز کاری زمان لازم است و با جستجوی ابتدایی در فضای مجازی امکان ورود اطلاعات برای ثبت تغییرات شرکت‌ها میسر می‌شود و به صرف هزینه‌های گزاف برای این نوع خدمات نیازی نیست.

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به فعالیت میز خدمت در اداره‌کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری و ارائه مشورت و مشاوره حقوقی به مراجعان به مردم توصیه کرد فریب تبلیغات این نوع مؤسسات را نخورند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور داریم/ فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • مدیرکل ثبت شرکت‌ها: ۷۴۴ هزار شرکت صوری در کشور داریم
  • فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به سندتک‌ برگی در زابل
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی