Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم در پانزدهمین همایش علمی "حکمت مطهر" با بیان اینکه امروزه دانشجویان مدرک‌گرا شده‌اند، گفت: امروزه استاد و دانشجو ارتباط قلبی با یکدیگر ندارند.

به گزارش ایسنا، نخستین روز از پانزدهمین همایش علمی "حکمت مطهر" بزرگداشت شهید استاد شهید مرتضی مطهری توسط دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این همایش، دکتر شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا و سیما با طرح این سوال که آیا انسان‌ها هم در زنده کردن دین نقش دارند، گفت: در آستانه قرن جدید، اگر به قرن گذشته تامل کنیم، جایگاه ایران و تاثیر انقلاب را بیشتر درمی‌یابیم.

وی ادامه داد: ما باید بدانیم که اسلام از کجا به جایگاه امروزی خود در صحنه بین‌المللی رسیده است. 

دکتر اسفندیاری افزود: البته توجه به این مسیر پیموده شده نباید ما را از توجه به آینده بازدارد.

وی با اشاره به هدف عنوان این همایش که "حکمت مطهر" است، افزود: هدف از این عنوان این است که توجه ما را به آینده معطوف کند.

رئیس دانشگاه صدا و سیما در ادامه عنوان کرد: این روزها جهان اسلام با غمی که در فلسطین می‌گذرد، مواجه است.

وی با اشاره به بیانات شهید مطهری در مورد نقش روحانیت در احیای اندیشه اسلامی، افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل به وقوع پیوستن انقلاب اسلامی این بود که امثال شهید مطهری به مردم انگیزه دادند. 

وی در پایان با طرح این سوال که چرا ما در هنر و سینما در مورد آینده نمی‌توانیم تصویرسازی کنیم، تاکید کرد: نسل جوان ما به شدت نیازمند این تصویرها است. بدین ترتیب، ما باید در دانشگاه و روحانیون در حوزه‌ها در این مسیر حرکت کنند.

در ادامه این همایش، دکتر حسین شهرستانی دبیر علمی همایش "حکمت مطهر" گفت: پانزدهمین همایش حکمت مطهر، اولین همایش علمی و پژوهشی مورد تایید وزارت علوم است. در این همایش اساتید، پژوهشگران و دانشجویان مقالات زیادی دادند که در نهایت ۲۱ مقاله برای ارائه در همایش انتخاب شد.

وی با بیان اینکه از ویژگی‌های این همایش تعداد قابل توجه دانشجویان و پژوهشگران جدید بود، ادامه داد: با مساعدت ریاست دانشگاه صدا و سیما، علاوه بر تقدیر از ۳ استاد برتر، به مقاله‌های برتر دانشجویان نیز لوح تقدیر اعطا شد.

در بخش دیگری از این مراسم، حجت‌الاسلام دوست‌پرور، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های هنر و صدا و سیما اظهار کرد: شهید مطهری مردِ گفتمان‌های سخت و چندوجهی است.

وی ادامه داد: غرب رندانه "میشل فوکو" را به عنوان نظریه‌پرداز گفتمان معنا می‌کند. اما در زمان فوکو شهید مطهری وجود داشت که وی گفتمان‌گر چند وجهی بود.

در پایان بخش نخست همایش حکمت مطهر، حجت‌الاسلام دکتر رضوان طلب، رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم اظهار کرد: ما در بزرگداشت روز معلم از اساتید تجلیل می‌کنیم و تاریخ این روز در کشورهای مختلف گوناگون است. قدیمی‌ترین تاریخ نیز مربوط به ایران است که از ۶۰ سال پیش بر اساس نهضتی بود که اساتید و معلمان دبیرستان‌ها به پا کردند. علت اصلی این قیام نیز عدم توجه به معیشت معلمان بود. 

وی ادامه داد: این روز با کشته شدن یک معلم، به عنوان منبع تحول برای گرامیداشت روز معلم انتخاب شد تا اینکه ۱۸ سال بعد و در ۱۱ روز اردیبهشت استاد مطهری به شهادت رسید و ۱۲ اردیبهشت روز معلم، به مناسبت شهادت ایشان نامگذاری شد.

دکتر رضوان طلب راجع به تکریم مقام معلم افزود: معلمِ اول خداوند متعال است و خداوند قبل از اینکه انسان خلق شود، معلم ملائکه بود.

رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم با اشاره به  آموزه‌های شهید مطهری ادامه داد: برای رعایت شأن معلم توصیه‌های زیادی در آموزه‌های دینی شده است، اما همچنان قطعه گمشده‌ای وجود دارد که این است که امروزه، منزلت معنوی استاد افت کرده است. یعنی دانشجو و استاد ارتباط قلبی با هم ندارند. 

وی دلایل این امر را اینگونه تشریح کرد: اولین عامل، بی‌ارزش شدن متاع دانش است. چرا که امروزه همه به دنبال مدرک هستند و دانشجویان عاشق مدرک هستند. همچنین یکی از متغیرهای تاثیرگذار این است که ما بین نظام آموزشی و ارزشیابی تفکیک ایجاد نکرده‌ایم. 

دکتر رضوان‌طلب با بیان اینکه امروزه دانشجویان دنبال نمره هستند، اضافه کرد: ارزشیابی اساتید به دست دانشجویان انجام می‌شود و این درست نیست.

رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم خاطر نشان کرد: یکی از مسائل  ما، در سیستم آموزش عالی، پژوهش و مقالات ISI است. چراکه اساتیدی که روی آموزش تمرکز می‌کنند و وقت زیادی در آموزش می‌گذارند، از جانب دیگر اساتید مورد سرزنش قرار می‌گیرند چرا که به آنها می‌گویند مقاله بنویس. 

وی در نهایت تصریح کرد: ظرفیت پایان‌نامه‌ها و رسالات در کشور ما بی‌هدف است و باید بررسی کنیم که چند درصد از پایان‌نامه‌ها در راستای رفع نیازهای جامعه است.

به گزارش ایسنا، در این همایش اساتید برگزیده که مقاله آنها رتبه اول تا سوم را کسب کرد، به این شرح انتخاب شدند: حجت‌الاسلام دکتر محمد جواد رودگر استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی رتبه نخست را به دست آورد و دکتر شفیعی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و دکتر جهندار امیری عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما جایگاه دوم و سوم را کسب کردند.

همچنین در بخش دانشجویان، مقاله‌های رضا سربخش دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی دانشگاه تهران‌ و رضا جلالی دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه دانشگاه صداوسیما رتبه‌های اول و دوم را کسب کردند و کوثر سنجریان و یحیی لک دانشجویانی از دانشگاه صدا و سیما رتبه سوم مشترک را به دست آوردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه صدا و سیما حکمت مطهر بزرگداشت روز استاد دانشجويان رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم دانشگاه صدا و سیما شهید مطهری حکمت مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۸۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر یکشنبه در نشستی که با حضور جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بسیاری از افراد شاخص، چهره‌های علمی و مکتب دارهایی که توانستند بنیان‌گذار خیلی از مسائل علمی در حوزه‌های مختلف باشند، تربیت‌یافته دانشگاه فردوسی مشهد مقدس بودند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر ذخایر علمی خوبی چه در عرصه اساتید و چه در عرصه دانش‌آموختگان در دانشگاه فردوسی وجود دارد، افزود: خوشبختانه جایگاه این دانشگاه از نظر ذخایر علمی در بین دانشگاه‌های مادر کشور بسیار خوب است اما مسأله‌ای که امروز دانشگاه فردوسی با آن مواجه است، مربوط به معرفی و اثرگذاری شایسته و متناسب با این ذخایر ارزشمندِ خود در کشور و جامعه است.

ضرورت معرفی دستاوردها و ذخایر علمی به جامعه

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی برای پیدا کردن مشتری و مخاطب مورد نظر خود باید ابتدا خود را به جامعه معرفی کرده و سپس توانمندی‌هایش را به اثبات برساند، این توقع که مردم و یا نهادهای دیگر باید به سراغ جامعه علمی این دانشگاه بیایند، کاملاً اشتباه است.

علم الهدی با تأکید بر اینکه دانشگاه فردوسی باید در موقعیت‌های مختلف آثار وجودی و اثرگذاری را از خود به ثبت برساند، گفت: اینکه شما عزیزان فرض کنید چون در برخی از رشته‌ها ذخایر علمی و فناوری‌های بسیاری دارید، پس باید فلان دستگاه به دنبال شما بیایند تا از این امکانات و فرآورده‌های علمی استفاده کنند، فکر درستی نیست.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه اساتید دانشکده‌ها باید نمونه‌ای از فعالیت‌های خود را در رشته‌های مختلف به جامعه هدف نشان دهند تا مخاطب و مشتری خود را پیدا کنند، اضافه کرد: در حقیقت این ما هستیم که باید به دنبال جامعه و مردم برویم و با هر مقداری که می‌توانیم ذخایر علمی خود را در جامعه معرفی کنیم و در حوزه‌های مختلف صنعت، فناوری، علوم انسانی، اقتصادی و سیاسی اثرگذار باشیم؛ در غیر این صورت ذخایر علمی دانشگاه مانند گنجی است که کسی از بیرون از آن خبر ندارد و شخصیت علمی دانشگاه را ثابت نمی‌کند.

ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است

وی با بیان اینکه در خصوص پیوند دانشگاه و صنعت و یا دانشگاه و جامعه سخنان بسیاری گفته شده است، ابراز کرد: ریشه اصلی این پیوند در خود دانشگاه و نه در صنعت و جامعه نهفته است، دانشگاه فردوسی مشهد مقدس باید در عملیاتی کردن دستاوردهای خود، جایگاه علمی این نهاد را در سطح جامعه تثبیت کند تا در ادامه دیگران برای پاسخ به نیازهای خود به آن مراجعه کنند.

علم الهدی با اشاره به چالش‌های پیش روی دانشگاه امام صادق (علیه سلام) در سال‌های نخست تأکید کرد: یکی از نمونه‌های موفق پیوند دانشگاه و جامعه، تربیت نیروهای متخصص در دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام) و به کارگیری آنان در مدیریت کلان اقتصادی و مدیریتی کشور بود. ما به خوبی از این طریق توانستیم نیروهای متخصص خود را به جامعه هدف معرفی کنیم و امروز شاهد فعالیت دانش‌آموختگان خود در عرصه‌های مدیریتی و اقتصادی جامعه هستیم.

«پردیس زندگی» اولویت نخست فعالیت‌های عمرانی دانشگاه فردوسی باشد

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ادامه با تقدیر از ساخت پردیس زندگی در دانشگاه فردوسی مشهد مقدس تصریح کرد: یکی از مسائل و مشکلات اصلی ازدواج‌های دانشجویی نداشتن مسکن است که با ساخت این پردیس قدم بزرگی در رفع آن برداشته خواهد شد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان مساله به تأخیر افتادن ازدواج جوانان را با نصیحت و پند برطرف کرد، گفت: دختر و پسر جوان دانشجو برای شروع یک زندگی سالم و آرام نیاز به تأمین زیرساخت‌هایی از جمله مسکن دارند که باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی هر نهاد و دستگاهی قرار بگیرد، امیدواریم این حرکت ارزشمند در کوتاه‌ترین زمان به بهره‌برداری برسد؛ البته پیشنهاد بنده این هست که با کمک اساتید معماری حداقل فضای ممکن را در ساخت این خوابگاه در نظر بگیرید تا امکان استفاده بیشتر دانشجویان متأهل فراهم شود.

کد خبر 6097321

دیگر خبرها

  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • دانشجویان نشان دادند که نسبت به آنچه در جهان می گذرد، بی‌تفاوت نیستند
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران